* MOZAIK

MOZAIK

Mozaik je umetnička tehnika, kojom se slaganjem raznobojnih ili jednobojnih komadića kamena, stakla ili keramike, u pravilnim  ili nepravilnim formama, stvaraju umetničke slike ili dekoracije. Razvoj mozaika, kao umetničke tehnike, javlja se još u antičko doba. U staroj Grčkoj i Rimu se koristio za dekoriranje unutarnjih prostora, a procvat je doživio u vrieme Bizanta.

Zbog svojih uzuzetnih umetničkih i estetskih vrednosti, mozaik je zastupljen i u savremenoj arhitekturi i uspešno se primenjuje u moderne enterijere. U eksterijerima aplikacija mozaika daje posebnu lepotu i harmoniju između umetnosti i prirode. Korišten na moderan ili klasičan način, mozaik uvek izaziva divljenje i pažnju i uvek zabljesne svojom lepotom.Zato je mozaik već stotinama godina cenjen kao umetnička tehnika i uvek nalazi svoje verne obožavatelje.

Koliko puta Vam se dogodilo da ste svoje slobodno vreme utrošili uzalud, zato budite kreativni i kažite sebi "DANAS SAM  URADIO NEŠTO LEPO". Usrećite sebe i ljude oko Vas!

Cena radionice: 1800 din. (2800 din.) u martu i aprilu 2017. god.

Trajenje radionice: 3h

U cenu je uračunat sav matrijal. Predmet ostaje u vlasništvu polaznika.

Temine i akcije možete pogledati na početnoj stranici.